Sablonul in manichiura de salon.

list In: Produse Nailish On: comment Comment: 3 favorite Hit: 1604

Unul dintre cele mai controversate instrumente din alcatuirea unei extensii de unghii este sablonul. Indiferent ce gel uv / acrigel este folosit, sablonul are un rol primordial in executia unei extensii pe unghie.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 1

De curand, apar tot mai des tipsurile in diferite forme ale sale. Acestea au fost create cu scopul de a usura munca tehnicienelor care intampina probleme cu decuparea si montarea sablonului pe unghie.

Sabloanele se clasifica dupa mai multe criterii :

  • Material – un sablon de unghii poate fi fabricat din pvc, hartie plastifiata, cu pilitura de metal, și chiar din metal
  • Forma – putem avea șablon de unghii dreptunghiular, fluture, cu 2 capete, cu 2-4 / 6-8 aripioare.
  • Utilitatea lui – șablonul poate fi folosit pentru unghii de salon, extreme, o singura sau mai multe forme
  • Marcaje – cu/fara marcaje pentru pense si decolteu, cu/fara linie mediana, cu/fara numerotare.
  • Adeziv -foarte puternic, refolosibil, slab.
  • Culoare - negre, roz, aurii, albe, verzi. Exista șabloane de unghii în toate culorile, chiar și transparente. Alegerea culorii pentru un șablon de unghii poate părea o alegere subiectiva, insa este o decizie ce are la baza un aspect foarte important : vizibilitatea liniilor pe șablon, precum și cea a demarcației gelului transparent în momentul construirii extensiei din gel/acygel.
SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 2

Sablonul NAILISH este un sablon potrivit atat pentru tehnicienele incepatoare cat si pentru tehnicienele care parcurg aceasta meserie de ceva timp. Este realizat din hartie plastifiata, cu 6 aripioare, este potrivit pentru unghiile de salon de mai multe forme, are linie mediana evidentiata,marcaj pentru pense si decolteu, prezintă o numerotare clara și vizibila iar adezivul sau, desi puternic, este refolosibil- adica in cazul unei lipiri incorecte a aripioarelor, acestea se pot desface cu usurinta. Ce este foarte important, este faptul ca desi adezivul sau este refolosibil, acestea nu se desfac singure in lampa, dupa montare.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 3

Sablonul NAILISH are 8 zone de lucru bine marcate, fiecare dintre acestea indeplinind un rol clar, astfel ca ofera usurinta in folosire, daca cunoastem exact rolul fiecarei componente a acestuia.

1. Aripioarele superioare

1. dau inclinatie sablonului in sus sau in jos, dreapta sau stanga ; daca aripioarele superioare sunt asezate mai sus decat faldul proximal, sablonul va avea inclinatie in jos ; daca acestea sunt asezate mai jos decat faldul proximal, sablonul va avea inclinatie in sus; daca acestea sunt asezate inegal, una mai sus si alta mai jos, in conditiile in care degetul este drept, sablonul si IMPLICIT extensia unghiei va avea o deviatie de stanga sau dreapta. Putem face testul cu degetul nostru perpendicular pe degetul clientei, trecand de la o falanga la alta, iar daca aripioarele ne deranjeaza, atunci dezlipim si lipim din nou, in mod corect, aripioarele superioare. Bineinteles, se tine cont si de extensia dorita; daca se doreste clasica, aripioarele vor sta pe mijlocul degetului, daca se doreste slim, acestea vor sta putin mai jos, ele oferind astfel inclinatia înspre în sus a sablonului.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 4

2. Aripioarele laterale / inferioare

2. sunt cele care ofera directia curburii inchise a sablonului spre dreapta sau spre stanga.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 5

3. Linia mediana

3. este linia ingrosata, aflata pe mijlocul sablonului, intre numere si are rolul de a ghida sablonul in functie de axa longitudinala. In functie de aceasta, privim de sus si ne dam seama daca extensia unghiei noastre va fi una dreapta sau nu. Desigur, atunci cand avem o unghie sau deget problematic, privim aceasta linie mediana in functie de nevoile lor.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 6

4. Liniile verticale

4. sunt liniile paralele cu linia mediana , ajuta la pozitionare lateralelor inferioare ale formelor. De aceea, este indicat ca intotdeauna in realizarea unei extensii de unghii pe sablonul NAILISH, sa aveti putin material sub linia verticala, pentru a obtine laterale inferioare corecte si frumoase.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 7

5. Liniile transversale

5. au rolul de a ghida varful extensiei de unghie

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 8

6. Unitatea de masura

6. este formata dintr-un patratel pe sablon, ajuta la masurarea lungimii totale sau partiale a unghiei.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 9

7. Decolteul

7. de regula, se decupeaza in functie de forma patului unghial al clientei, insa exista si posibilitatea, la patul unghial standard, sa se potriveasca si fara decupaj.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 10

8. Pensele

8. pe sablonul NAILISH sunt in numar de 12 ( 6 in stanga, 6 in dreapta), decupajul lor se face, la fel ca al decolteului, in functie de patul unghial, ajuta la obtinerea unei curburi frumoase a extensiei in prezenta faldurilor laterale pronuntate.

SABLONUL IN MANICHIURA DE SALON 11

Pentru decupajul sablonului NAILISH va recomandam folosirea unei forfecute cu lame curbe, destinata special pentru acest procedeu, pe care o puteți găsi pe site-ul nostru AICI.

Decupajul sablonului se face in functie de curbura marginii libere vazuta de sus, inaltimea faldului distal, marimea faldurilor laterale, latimea punctelor laterale de crestere, curba c a placii unghiale si a gradului de ridicare a sablonului. Decolteul sablonului se face in forma literei U iar pensele se decupeaza printr-o taietura oblic-dreapta si arcuita- cum ar arata o urechiusa de-a lui Mickey.

Decupajele sablonului NAILISH se fac inainte de lipirea aripioarelor inferioare. Șablonul se inchide intotdeauna conic la varf ( ATENTIE ! DOAR VARFUL, nu si unitatea de pe sablon). Se monteaza sablonul NAILISH dupa ce l-am lipit, in functie de decupajele realizate. Demontarea acestuia se face cu grija, dezlipind aripioarele superioare de pe lateralele degetului, strangand dinspre colturi inspre punctele de crestere usor si tragand in jos.

Folosirea șablonului pentru extensia unghiei cu gel sau Acrygel poate ușura munca tehnicianului, și îl poate ajuta sa obțină rezultate remarcabile, într-un timp scurt. Cu condiția folosirii corecte a acestuia. Pentru a învață tăierea și decuparea corecta a sablonului, va invitam sa urmați un curs cu unul din Trainerii Nailish.

Dupa prezentarea in detaliu a sablonului NAILISH, asteptam un feedback de la voi în care sa ne spuneți cum a fost experiență voastră cu șablonul de salon Nailish si de ce nu, sa împărtășiți cu noi și extensiile făcute :)

In speranța ca acest articol v-a fost util ,
Va imbratisez cu drag,
Laura Calian

Comments

Created On miercuri, martie 2, 2022 Posted By Pietreanu Mihaela Comment Link
Minunat articolul!
Felicitări Nailish, mulțumim Laura!
Created On miercuri, martie 2, 2022 Posted By Adriana Toth Comment Link
Șabloanele Nailish sunt foarte usor de folosit....calitatea hartiei cat si cea a lipiciului este premium....
Created On miercuri, martie 2, 2022 Posted By Ramona Crăciun Comment Link
Eu sunt fan șabloanele nailish❤. Într-adevăr, odată ce înveți sa le decupezi ți se pare foarte ușor sa lucrezi cu ele.

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
close Shopping Cart
close Shopping Cart

Înregistrare cont nou